• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗВІТ про реалізацію Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на2020-2025 роки у Дяківській гімназії Джулинської сільської ради

ЗВІТ про реалізацію Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на2020-2025 роки у Дяківській гімназії Джулинської сільської ради

2022-09-05

ЗВІТ

Про реалізацію Стратегії національно-

патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки

у Дяківській гімназії Джулинської сільської ради

(Наказ по закладу від 01.12.2020 р. №154 “Про затвердження заходів щодо реалізації Стратегії національно – патріотичного виховання на 2020-2025 роки у закладі освіти”)

Національно-патріотичне виховання в закладі здійснюється відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 №1233-р «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 №932 «Про затвердження плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки», з метою формування утвердження у дітей української громадянської ідентичності, готовності до захисту державної незалежності і територіальної цілісності України, усвідомлення громадянського обов’язку із розвитку успішної країни та забезпечення власного благополуччя в ній.

Педагогічним колективом закладу було проведено наступну роботу з реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки:

1. План роботи закладу, виховний план роботи закладу, виховні плани класних керівників розроблені відповідно до плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки.
2. Виховна робота в закладі направлена на реалізацію Стратегії національно-патріотичного виховання та проводиться відповідно до методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у закладах освіти.
3. У коридорі закладу та усіх класах наявна державна символіка, патріотичні стенди.
4. Проведені заходи з виховної роботи систематично висвітлюються на сайті закладу та на сторінках соцмережі. Дяківська гімназія Джулинської сільської ради | Facebook
5. На початку навчального року було виготовлено стенд «Українці – нація героїв».
6. Із залученням учасників освітнього процесу проведено заходи, приурочені:
- Дню Соборності України (січень)
- Дню пам’яті героїв Крут (січень)
- Революції гідності та подіям на Сході України у 2014р.(лютий)
- Вшануванню учасників бойових дій на території Афганістану та інших держав (лютий)
- Дню Пам'яті та примирення (травень)
- Дня Державного Прапора та Дня Незалежності (серпень)
7. Проводились зустрічі із учасниками бойових дій на Сході України, бійцями АТО, які виявляють активну громадянську і патріотичну позицію (постійно).
8. Постійно проводили впорядкування місць поховань невідомих солдатів та пам.ятника загиблим воїнам-землякам та територій, прилеглих до них (квітень, травень, серпень).
9. 05.05.2022 року проведено єдиний он-лайн урок, присвячений Дню пам’яті та примирення і перемозі над нацизмом у Другій світовій війні, проведено тематичну виставку в кабінеті історії, та покладання квітів до пам,ятника загиблих воїнів(травень).
10. У бібліотеці закладу проведено виставки творів літератури та фотографій . присвячені нашим воїнам – захисникам.(квітень-травень).
11. Організовано роботу волонтерського загону «Разом ми сила» для організації вітання воїнів , збору коштів для ЗСУ(березень-серпень)
12. Протягом лютого було проведено засідання учкому на тему «Небесна сотня. Герої не вмирають», перегляд та обговорення відеофільму «Небесній сотні присвячується».
13. Протягом лютого було проведено години спілкування, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції гідності: «Герої нашого часу», «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «Небесній Сотні шана й молитви» за участю учасників бойових дій на Сході України.
14. Проведено шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») .
15. З метою вшанування учасників бойових дій на території Афганістану, в бібліотеці відбулася зустріч з учасником бойових дій Ластухіним Миколою Яковичем та оформлена тематична полиця «Афганська війна очима сьогодення» (15 лютого).
16. З метою підвищення ролі української мови як національної цінності до Дня української мови (21 лютого) проведено літературні читання для учнів 5-9 класів, конкурс « Сторінками української поезії».
17. Всю наочність оформлено державною мовою, з дотриманням мовного законодавства .
18. З метою протидії пропаганді сепаратизму та антиукраїнської ідеології було проведено он-лайн бесіду «Сепаратизм, його ознаки та прояви в сучасній Україні» (березень).
19. З метою розвитку у дітей та молоді почуття власної гідності, усвідомлення своїх прав і обов’язків у суспільстві проводяться правові тижні, бесіди, організовано виставки малюнків на тему «Правила і закони суспільного життя», вчителями початкових класів була організована виставка «Знай і поважай закони України», учнів старших класів були задіяні у правопросвітницькому проєкі «Я маю право!» , проведені виховні години «Свої права ти добре знай», «Мої права та обов,язки».
20. У період липня-серпня 2022 року :
- до Дня державності України було проведено тематичну виставку «Моя Україна – єдина та вільна» та гру-квест «Стежками незалежності України»;
- до Дня українських миротворців було проведено акцію «Допоможи солдату»;
- до Дня хрещення Київської Русі-України тематична виставка «Християнські традиції України»;
- до Дня Повітряних Сил ЗСУ проведено змагання з футболу(учні школи та молодь села);
- до Дня незалежності формується виставка «Україна суверенна», оголошено фотоконкурс «Ми діти твої, Україно» та виставку дитячих малюнків «Державні та народні символи України»
21. Взяли участь у заході з нагоди Дня Державного Прапора та 31-ї річниці з дня проголошення Незалежності України, що відбувся у шкільній бібліотеці.

/Files/images/_1_sertsem_do_sertsya_2018_/1662402777091.jpg/Files/images/_1_sertsem_do_sertsya_2018_/1662402585314.jpg/Files/images/_1_sertsem_do_sertsya_2018_/DSC_3387.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi